Relatia dintre ortodoxie si mass-media

       MulÅ£i ne-am dat deja seama că televiziunea este cel mai bun mod de a manipula lumea ÅŸi de
a o inunda în mediocritatea dorită de marile puteri.Însă,o şi mai mare parte din oameni,dezinteresaţi de adevăr, preocupaţi de deşertăciunile lumii cotidiene, încă iau de bun ceea ce mass-media ne prezintă, devenind roboţeii lor, simple maşinării menite să creadă tot ce le spune aşa-zisul stăpân, să cumpere orice produs prezentat de el, fără a raţionaliza mai întâi, oameni gata să-ţi dea şi în cap dacă 'iţi permiţi neruşinarea' de a le contrazice idolii din televiziune.
            E posibil ca o asemenea putere să nu se amestece ÅŸi în probleme mult mai reale, să se mărginească doar la bani, să nu urce mai sus pe treapta puterii? Nu. Mass-media se vrea dumnezeul acestei lumi ; iar pentru asta, ce e de făcut? Trebuie să îl scoată pe adevăratul Dumnezeu din lume, din conÅŸtiinÅ£a noastră. Trebuie sa distrugă sfânta ortodoxie. De-a lungul vremurilor, au fost multe încercări de a scoate ortodoxia din conÅŸtiinÅ£a universală, însa fără vreo reuÅŸită. Au constatat că, cu cât mor mai mulÅ£i pentru Hristos cel Adevarat, pentru singura Sfanta, Sobornicească ÅŸi Apostolească Biserică Ortodoxă, cu atât mai mulÅ£i se nasc pentru Hristos. S-au lovit de Piatra Unghiulara despre care ne-au vorbit proorocii. Suntem mulÅ£i care chiar prin martiri am ajuns la ortodoxie. Acum însă, diavolul s-a prins de greseala ÅŸi a învăţat o nouă metodă, care, din păcate, dă roade. Duhul satanist nu se mai manifestă direct, pe faÅ£a, ci frumos ambalat, ambalat în tot ce ne place, ambalat strălucitor, profitând de sensibilitatile oamenilor. De asemenea, distrugând ce înseamnă ortodoxia. Nu mai luptă contra bisericii ca instituÅ£ie, vor să pară chiar credincioÅŸi, promovând unele emisiuni cu cine ÅŸtie ce minuni facute de nu stiu ce sfânt. Dar au distrus ortodoxia! Nu religia, ci esenÅ£a... au distrus duhul ortodoxiei ,păstrând' litera ' ca să nu putem observa. Prea puÅ£ini oameni mai sunt ortodocÅŸi cu adevarat, ne-am făcut din Dumnezeu un idol, după cum zicea ÅŸi părintele Marcel de la manastirea OaÅŸa.O încercare reuÅŸită de tulburare a liniÅŸtii unei întregi Mânăstiri? Faci un sfant faimos. Ah, par aÅŸa buni minunaÅ£ii noÅŸtri oameni din televiziune,nu? Ne arată ei minuni ale pr. Arsenie Boca, fac propaganda, hai,toată lumea acolo.. Sunt "credincioÅŸi " că fac asta, nu? Nu! Ce e asta? Ce e toată propaganda asta de minuni?! Asta ne e ortodoxia? Minunile? Dacă ne luam după minuni, mai bine mergem la budiÅŸti, hinduiÅŸti, acolo sunt "minuni" într-una (diavolesti,se intelege). Se duc oamenii la mormantul lui Arsenie,ca la vrajitor. 
         De curând, am mers ÅŸi eu cu familia la manastirea Prislop. Am vazut ÅŸi auzit lucruri la care nu stiu dacă să râd sau să plâng... Oameni care mergeau la mormant ÅŸi nici măcar nu ÅŸtiau cum îl cheamă pe cel pentru care stau câte 3 ore la coadă (sau mai mult)! Culmea e că la slujbă nu ar sta nici 30 min o mare parte din ei. Merg aÅŸa... ca proÅŸtii.. ca aÅŸa le zice televiziunea. Simple turme de oi menite să-ÅŸi asculte stăpânii
 Dacă mai mergi 5 minute de la mormantul parintelui Boca, dai de peÅŸtera Sfantului Ioan. ÅžtiÅ£i cum e acolo? Vă zic eu,..E goool! De ce? E tot sfânt...toti sfinÅ£ii fac minuni.. dar, el nu e promovat de mass-media. Mda. Ce le pasă? Dacă televiziunea nu zice nimic, nu-i bun, nu merită să acorzi importanÅ£a. Sunt sute de sfinÅ£i în Å£ara noastră (Pr.Iustin Pârvu,Pr Ghoerghe Calciu,pr Ilie LacatuÅŸu, Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu.. etc),dar doar cei promovaÅ£i se bucură de atenÅ£ie. Prost zis se bucură... Norocul oamenilor e că sfinÅ£ii sunt prea buni pentru a le face vreun rău. ÃŽnsa la mormântul unui sfânt, nu te duci că vrei sa treci bacul. Nu te duci că te-ai certat cu iubita. Nu te duci că vrei o masina noua ÅŸi n-ai bani. Nu, nu, nu! Te duci pentru a-l slăvii pe sfânt, pentru a-i mulÅ£umi că se roagă în cer pentru noi, pentru a-l lauda pentru viaÅ£a sa sfantă, pentru iubirea ce i-a purtat-o lui Dumnezeu. AdevaraÅ£ii creÅŸtini ,de accea merg, adevaraÅ£i creÅŸtini merg cu evlavie, cu iubire, cu respect la mormantul sfinÅ£ilor noÅŸtri.

Din păcate ,liniştea pe care dorim să o simţim la o mânăstire ,nu mai exista la Prislop...




Articol realizat de Sandra Ioana

Share this:

CONVERSATION

Sfinții închisorilor

Fericiti cei Prigoniti